]
Facebook LiveJournal Twitter

Ольга Герасимьюк ищет психолога для жертвы Врадиевских милиционеров

15:33 21.08.2013 0

Экс-депутат и экс-журналист Ольга Герасимьюк нанесла визит в печально известную Врадиевку и познакомилась с Ириной Крашковой, жертвой Врадиевских оборотней в погонах. По этому поводу Герасимьюк разразилась у себя на страничке целым эссе в духе лучших выпусков программы «Без табу». Читаем:  

«Сьогодні познайомилася з Ірою Крашковою... Тою, із Врадіївки, що приповзла якось, розтерзана й згвалтована, з пробитим черепом на млин, до порятунку...Іра - дуже красива, з двома криницями очей, голова гарно пов"язана яскравим шаликом, і це було би так вишукано- бо Бог дав їй голову божественної форми, - якби не знати, що під шаликом - немає шматка черепа...Коли взяти її за руку - чути, як вона дрижить усім нутром, але зовні - не видно. Вона тримає голову рівно, не хилиться. Мільйони жінок, що пережили подібне, переживають і не пережили, бо фізично існуючи - зсередини померли від жаху й зневаги- мільйони нас мовчать... Іра сказала: я хочу, щоби вся Україна знала, що це правда! Вона вибила землю з-під ніг цими словами - Іра покладається на Україну...Вона вийшла й стала перед нами - а Україна ще не звикла признаватися, а Україна ще так само, як і століттями думає, що згвалтована - завжди сама винна, а Україна голосами матерів захищає синів-гвалтівників і садистів, а у Врадіївці новий начальник міліції, і він каже, що Врадіївка «ворует и пьет», а міліція ніколи не буде з народом, бо вона тіпа «каратєль»...Перед Ірою - суд, де вона буде допитана у всіх страшних подробицях, а, значить, їй доведеться все пережити знов і знов - на очах у всіх, хто прийде. Це передадуть всі ЗМІ у всіх притаманних їм фантазіях, іі мучителі говоритимуть про неі брудні слова - і іх підтримуватимуть іхні друзі. До Іри сьогодні стукають у двері й у вікна журналісти, а її малюк, що став дуже відповідальним за ці дні, виходить і поважно каже - мама погано себе почуває! Захищає її. « Готуйся, - казали Ірі ніби й доброзичливці- ох, тебе ще обіллють багном".

Ольга Герасимьюк, Ирина Крашкова, Знакомство, Врадиевка, врадиевское изнасилование, милиционеры, психолог, призыв о помощи, Герасимьюк помогает Крашковой, попытка помочь

До неі ні одна згвалтована не виходила ось так на люди й не дивилася так твердо на світ - « я хочу, щоби ні з ким це не повторилося». До неї ніхто ще не брав на себе обов,язок - виступити за всіх мовчазних, за всіх поламаних і побитих, за всіх прекрасних замучених жертв. І їй, такій, треба поміч.

Опір безперечно буде - я познайомилася й з кількома молодими хлопцями, що йшли тоді у Врадіївці на бунт- у них були вперті лоби, й хлопці сказали - ми вийдемо ще й ще, як вони нічого не змінять, Іра сказала їм: Дякую, хлопці! І так добре, що вони опинилися поряд - бо їй тепер легше прийняти буде наново образ чоловіка, перекресленого тим заслиненим бидлом, що гвалтував її і вбивав. Опір безперечно буде. Та я думаю про неї - їй треба допомогти. Цій сміливиці, що винесла свою гідність на люди за всіх нас, крім правосуддя, треба тепло й порятунок душі, тої,що зіщулилася зараз у клубок, як бите кошеня, й не розправляється ні вдень, ні особливо вночі. Всі ми, за чиє мовчання вона спокутує й за кого вийшла говорити, можемо просто стати поряд ... Ну, наприклад, хто вміє писати - написали би ій сотні листів про щось хороше ( тільки про хороше!) і завалили би ними врадіівську пошту:)) хто би намалював ій малюнки?... Якби я була поетом - я послала би ій красиві вірші, а якби була співачкою - присвятила би ій пісню...Якби була відомим музикантом - от як Славко Вакарчук- - я би посадила іі на своєму концерті в першому ряду . .. Якби була боксером - билася би на іі честь. Так ми були би тою Украіною, до якоі вона так наівно вийшла зі сподіваннями... Я так думала би собі.....Все це можна й просто зробити - щоби ій більше було не страшно, і так не страшно буде й самим. Так би ми одужали й подужали...Ні?

Якби я була психологом - я би тримала іі за руку й слухала... Я не психолог - я його для неі шукаю! Відгукніться! Але лише ті, кому вона повірить...».

Комментарии здесь излишни. Психологи, отзовитесь…

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...