]
Facebook LiveJournal Twitter

Журналистам Плюсов угрожают

18:00 24.02.2014 1

В заявлении, которое распространила пресс-служба канала «1+1», сообщается об угрозах и нападениях на журналистов:

«Канал «1+1» звернувся  до Комітету свободи слова та інформації, Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування протиправних дій під час подій, пов'язаних з масовими акціями; до СБУ, МВС та Генпрокуратури з приводу непоодиноких випадків погроз та застосування фізичного насильства до журналістів та операторів «1+1».

Протягом останніх тижнів, а особливо останніх кількох днів, журналісти та оператори телекомпанії при виконанні службових обов’язків стикаються із порушенням своїх прав на достовірне та об’єктивне висвітлення подій, що відбуваються в Україні.

На Дніпропетровщині постійно погрожують регіональній кореспондентці ТСН Ользі Павловській, люди в масках пошкодили камеру та намагалися перекинути її автомобіль, в якому знаходилась вона та оператор. На Одещині переслідують кореспондента Сергія Осадчука та знімальну групу ТСН, невідомі в масках з битами погрожують спалити пересувну телевізійну станцію (ПТС) «1+1». У Криму невідомі люди переслідують знімальну групу ТСН та погрожують фізичною розправою. Журналісти 1+1 вже звернулися з відповідними заявами в регіональні відділи МВС.

«На жаль, наразі буденними здаються погрози, застосування фізичного насильства, обману, злочини проти життя, здоров’я та волі журналістів, що ніяким чином не сприяє стабілізації становища в Україні,» - йдеться у відкритому листі.

За останні три місяці 10 журналістів «1+1» постраждали під час виконання професійних обов'язків.

«Просимо вас посилити контроль за дотриманням законодавства, що забезпечує функціонування засобам масової інформації в Україні, з метою запобігання втручанню в діяльність журналістів та унеможливленню застосування насильства,» - зазначає керівництво каналу «1+1» в листі».

Надеюсь, соответствующие меры будут предприняты уже в ближайшее время. 

По материалам пресс-службы «1+1»

Фото - Анатолий Бойко

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...