]
Facebook LiveJournal Twitter

Верховная Рада настоятельно рекомендует украинским провайдерам почистить свои пакеты

11:30 05.03.2014 2

Депутаты Верховной Рады продолжают искать способы защиты глаз и ушей зрителей от российской пропаганды. По итогам мониторинга некоторых русских каналов, в Комитете по вопросам свободы слова и информации ужаснулись, а потому решили обратиться к украинским провайдерам с рекомендацией - хорошенько подумать, нужны ли нашим зрителям, к примеру, «НТВ-Мир», «Россия 24» или «РТР-Планета». Соответствующее заявление опубликовал в своем Facebook Николай Княжицкий:

«Просимо не поширювати протизаконну брехню : Звернення членів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації до провайдерів програмної послуги щодо поширення в багатоканальних телемережах України програм/передач деяких російських телеканалів. У зв'язку з ескалацією напруги у відносинах між Російською Федерацією та Україною, Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення з 01 березня 2014 року запроваджено здійснення моніторингу програм російських телеканалів, які здійснюють ретрансляцію своїх програм на територію України на предмет дотримання ними вимог українського законодавства та міжнародних норм діяльності електронних засобів масової інформації, зокрема Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Під час моніторингу в діяльності російських телеканалів «НТВ-Мир», «РТР-Планета», «Первый канал. Всемирная сеть» та «Россия 24» зафіксовано ознаки порушення статей 6 та 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки в їхніх програмах містилась інформація із закликами насильницької зміни конституційного ладу України, агресивних дій проти України, поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних та юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи.

У поширюваних телепередачах часто подається перекручена інформація, яка спрямована на маніпулювання масовою свідомістю, пропагує культ жорстокості, національної нетерпимості та дискримінації. Зокрема, під час трагічних подій лютого 2014 року, розпалювана таким чином ворожнеча між громадянами України призвела до численних людських жертв, і одним з основних завдань суспільства на нинішньому етапі має стати рішуче недопущення такого в майбутньому.

Зважаючи на вищевикладене, звертаємося до всіх провайдерів програмної послуги, які знаходяться на території України з рекомендацією зважено переглянути формування пакету програм універсальної програмної послуги та призупинити програми російських телеканалів, які грубо порушують законодавство України. Інформуємо, відповідно до Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги (затверджених рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 29.08.2012 № 1260) та Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору (затвердженого рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 1 грудня 2010 року № 1684), провайдер програмної послуги самостійно формує пакети програм».

Напомню, вчера сеть «Ланет» уже приостановила трансляцию трех российских каналов. 

Фото - facebook.com

Фото - lanet.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...