]
Facebook LiveJournal Twitter

«Доброго ранку, Країно!» не будет насильно транслироваться на Общественном

17:43 12.07.2018 0

Страсти вокруг «Эра-Медиа» и НОТУ скоро вполне смогут переплюнуть страсти, бушующие между «Инспектором» и «Ревизором». Как я вам уже рассказывала, программа «Доброго ранку, Країно!» отчаянно борется за свое право продолжать транслироваться на общественном, котороя якобы имеет по закону. Однако сегодня Святошинский районный суд постановил совсем другое. Насильно программа транслироваться на Общественном не будет.

Чтобы не запутывать вас еще больше, приведу письмо пресс-службы компании без изменений:

«Суд скасував примусові трансляції програми «Доброго ранку, Країно!»

Сьогодні, 12 липня, Святошинський районний суд міста Києва скасував ухвалу, що змушувала UA: ПЕРШИЙ транслювати програму «Доброго ранку, Країно!», попри припинення договору між ПАТ «НСТУ» й ТОВ «Ера-Медіа» з 10 липня 2018 року.

Ухвала про забезпечення позову шляхом заборони для ПАТ «НСТУ» вчиняти будь-які дії, направлені на припинення трансляції програми «Доброго ранку, Країно!», була прийнята Святошинським районним судом міста Києва 27 червня 2018 року в межах справи за позовом ТОВ «Ера-Медіа» до ПАТ «НСТУ».

Національна суспільна телерадіокомпанія України оскаржила цю ухвалу.

Суд встановив, що заява представника ТОВ «Ера-Медіа» Дикого В.О. про забезпечення позову шляхом примусової трансляції програми є незаконною та необґрунтованою, оскільки ПАТ «НСТУ» не є суб’єктом спірних матеріально-правових відносин та не має обов’язків, які з них випливають, перед позивачем та Скачко З.Г.

У судовому засіданні суд також виявив, що ухвалою Господарського суду міста Києва уже відкрито провадження за позовом ТОВ «Ера-Медіа» до ПАТ «НСТУ» про визнання договору продовженим. Але на час постановлення ухвали про забезпечення позову від 27.06.2018 року Святошинський районний суд міста Києва не знав про наявність у провадженні Господарського суду м. Києва справи між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Суд також вказав, що позовні вимоги ТОВ «Ера-Медіа» повинні розглядатись і саме розглядаються виключно в порядку господарського судочинства України, що підтверджується ухвалою господарського суду міста Києва від 27.06. 2018 року.

Отже заява представника ТОВ «Ера-Медіа» Дикого В.О. про забезпечення позову не підлягає розгляду в цивільному процесі і заходи забезпечення позову по даній справі мають бути скасовані. Крім цього, вказано на порушення судом ч. 10 ст. 150 ЦПК України при встановлені ухвали про забезпечення позову.

Нагадаємо, після отримання повідомлення від ПАТ «НСТУ» про припинення договору про створення на замовлення програми «Доброго ранку, Країно!», ТОВ «Ера-Медіа» звернулась до господарського суду міста Києва з позовною заявою про визнання договору продовженим.

Разом із позовною заявою було подано заяву про забезпечення позову, в якій ТОВ «Ера-Медіа» просило суд заборонити ПАТ «НСТУ» вчиняти будь-які дії, направлені на припинення трансляції програми «Доброго ранку, Країно!».

Господарський суд дійшов висновку, що наданих ТОВ «Ера-Медіа» пояснень та доказів недостатньо для розгляду заяви про забезпечення позову. Також суд зобов’язав ТОВ «Ера-Медіа» надати пояснення стосовно підстав для визнання договору продовженим.

З метою зміни підсудності ТОВ «Ера-Медіа» скористалось відомою схемою, а саме залучило фізичну особу (Скачко Злату Георгіївну) як другого відповідача. Таке залучення фізичної особи дозволило ТОВ «Ера-Медіа» звернутись уже до Святошинського районного суду міста Києва з ідентичним позовом до ПАТ «НСТУ» та отримати ухвалу про забезпечення позову, що змушувала UA: ПЕРШИЙ транслювати програму попри припинення договору».

Интересно, «Эра-Медиа» будет пытаться обжаловать это решение? Если да, можно запасаться попкорном.

По материалам пресс-службы Общественного

Фото - glavred.life

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...