]
Facebook LiveJournal Twitter

Зрада отменяется: в Минкульте объяснили, зачем нужны эксперты по порнографии

13:21 20.01.2017 0

Вы уже несколько дней напряжены и даже написали парочку гневных постов в адрес Министерства культуры? Ну еще бы: как реагировать, когда в стране возрождается институт цензуры, ранее похороненный вместе с НЭК. Можете выдохнуть. Ведомство выпустило заявление, в котором подробно объяснило, зачем ему понадобилось временно создать Экспертный совет по вопросам защиты общественной морали и оказалось, что никакого криминала там нет.

«Мінкультури розуміє стурбованість громадськості внаслідок поширеної інформації, що начебто під патронатом відомства відбувається відновлення діяльності Національної  комісії з суспільної моралі.

Саме так лідери суспільної думки інтерпретували в соціальних мережах повідомлення ЗМІ про створення експертної ради щодо питань захисту суспільної моралі.

Мінкультури офіційно заявляє, що не мало наміру і всіляко перешкоджатиме спробам створити орган, який здійснюватиме цензурний нагляд над медійним простором чи перешкоджатиме творчій діяльності митців або втручатиметься в неї.

Хочемо звернути увагу ЗМІ на суть ситуації, що виникла.

Дійсно, 11 січня у Мінкультури відбулася нарада, де обговорювалися питання громадського контролю за додержанням законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

У нараді взяли участь представники Держкомтелерадіо, Міністерства фінансів України, Мінкультури та представники творчих спілок

Саме на творчі спілки згідно з статті 15 Закону України “Про захист суспільної моралі” покладено функцію громадського контролю за його виконанням.

Оскільки творчим спілкам непритаманна контрольна функція, Мінкультури виступило з ініціативою звернутися за роз’ясненнями, як саме реалізувати Закон у згаданій частині, до профільних комітетів ВРУ, а саме – Комітету з питань культури і духовності, а також Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Цей же Закон  покладає на Мінкультури затвердження «критеріїв віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер».

Оскільки Мінкультури не може виконувати експертну функцію в цьому питанні, було прийнято рішення створити експертний консультативно-дорадчий  орган Мінкультури - експертну раду з питань захисту суспільної моралі.

Всіляко підкреслюємо, що основною метою такої ради є виключно напрацювання критеріїв, які згодом – після широкого громадського і професійного обговорення та врахування позицій усіх залучених до процесу фахівців та спеціалістів – будуть затверджені Мінкультури.

Після напрацювання таких критеріїв рада припинить своє існування, бо її завдання буде вичерпане.

Мінкультури зобов’язується на своїх офіційних ресурсах в повній мірі висвітлювати перебіг формування персонального складу та формат роботи згаданої експертної ради».

Я же говорю: можете выдыхать.

По материалам mincult.kmu.gov.ua

Фото - rosbalt.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...